Connect with us

technokrata

Végre egy jól működő mobil app a cukorbetegeknek

unnamed

App

Végre egy jól működő mobil app a cukorbetegeknek

Végre egy jól működő mobil app a cukorbetegeknek

Sajnos nálunk elég rossz az arány cukorbetegség téren, úgyhogy minden segítség jól jön!

A magyar lakosság 8,1 százalékát sújtja diabétesz, ami lényegesen magasabb a 6,4 százalékos uniós átlagnál. Az cukorbetegséggel élőket segíti az a kezdeményezés, amely az NN Biztosító inkubátor programja, a Sparklab, és a Vodafone együttműködésének eredménye.

5

Az Eurostat adatai szerint a 32 európai országból csak Franciaországban, Portugáliában, Görögországban, Törökországban és Máltán magasabb a cukorbetegek teljes lakossághoz viszonyított aránya, mint nálunk. Mindemellett a lakosság további 8 százalékát veszélyezteti a betegség, akik pre-diabétesz állapotban vannak.

A diabétesszel élőknek nyújt segítséget az NN Biztosító inkubátor programjának első fejlesztése: a Sparklab és a Vodafone közös kezdeményezése egy mobilalkalmazás, amely vezeték nélküli kapcsolattal rendelkező vércukormérő eszközökhöz csatlakoztatható. Jelenleg a cukorbetegséggel élőknek akár naponta kilencszer fel kell jegyezniük a méréseik eredményét, valamint a bevitt inzulin mennyiséget. Ezt többnyire papíron végzik, amiből nehezen nyernek használható információt, és sok időt vesz igénybe. A közös kezdeményezés eredménye egy olyan felhasználóbarát alkalmazás, amely automatikusan fogadja a vércukorszint méréseket a vezeték nélküli eszközöktől, ezzel megkönnyítve a cukorbetegséggel élőknek életét, valamint értelmezhető információt ad a vércukorszint ingadozásának mérséklésére. Az alkalmazás nem csupán a vércukormérési eredményeket tárolja és jeleníti meg, hanem a cukorbetegséggel kapcsolatos valamennyi releváns adat (szénhidrát bevitel, inzulinadagolás, mozgás) rögzítésére és nyomon követésére is lehetőséget ad majd.

„Az NN Biztosító célja, hogy a lehető legtöbb módon támogassa az embereket életminőségük javításában. Hisszük, hogy a diabétesz nem kell, hogy akadálya legyen a minőségi életnek. A most kifejlesztett megoldás abban segít az érintetteknek, hogy könnyen, felhasználó barát módon tekinthessék át és rendszerezhessék cukorbetegséggel kapcsolatos mérési eredményeket. A jövőben azt szeretnénk elérni, hogy azok, akik megfelelően karbantartják állapotukat és a mérési eredményeiket az alkalmazásban rögzítik, ne fizessenek több biztosítási díjat, mint nem diabéteszes társaik”

– mondta el Sztanó Imre, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója.

„A Vodafone-nál nagy hangsúlyt fektetünk az innovációra, és mindig a legjobb ügyfélélmény biztosításra törekszünk. Ez alkalommal az NN Biztosítóval közösen egy Diablog nevű alkalmazást fejlesztettünk ki, egy olyan mobil diabétesz-naplót, amely létfontosságú adatokat jelenít meg a cukorbetegek számára. A cél egy olyan IoT megoldás kialakítása volt, amely manuális beavatkozás nélkül rögzíti az adatokat és kíséri figyelemmel a cukorbetegek állapotát, bárhol, bármikor. A világ vezető IoT szolgáltatójaként számunkra a Gigabit Magyarország egy olyan ország vízióját jelenti, amely a digitális transzformációt az IoT eszközök segítségével valósítja meg”

– mondta Alexandre Froment-Curtil, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

Az NN Biztosító 2017. februárban jelentette be a Sparklab indulását. A szintén erre a névre hallgató holland Sparklab innovációs labor indulása óta, a magyar NN Biztosító inkubátora az első nemzetközi programja a biztosítónak. A magyarországi Sparklab olyan induló projekteknek nyújt mentorálási és képzési programot, amelyek termékeikkel, szolgáltatásaikkal hozzájárulnak az emberek életminőségének javításához. Az elmúlt időszakban a csapat tagjai folyamatosan keresték az ötleteket, startupokat ebben a témakörben. Az ötletek bárhonnan érkezhettek, a kiválasztott projektek is ezt támasztják alá. Az egyik kezdeményezés két nagyvállalat együttműködésének eredménye, a másik egy startup megoldása, míg a harmadik az NN Biztosító falain belül született.

5_b

A fent bemutatott fejlesztés mellett a Sparklab által felkarolt egyik startup csapat azon dolgozik, hogyan segíthet azoknak az édesanyáknak, akiknek a szülés után szétnyílt a hasizmuk. A probléma az egy-gyermekes édesanyák több mint 50%-át sújtja, és minden szüléssel 50%-al emelkedik a kialakulásának az esélye. Edzéssel és speciális gyakorlatokkal azonban lehet tenni a javulásért – ebben segít a Potzak App csapat ötlete, amely 15 évnyi nyílt hasizom rehabilitációs szakmai tapasztalatot tett egy mobil alkalmazásba. Ennek keretében videók és instrukciók formájában kapják meg az anyukák a felépüléshez szükséges tudást és gyakorlatokat. Egy másik kezdeményezés az NN Biztosítón belülről indult, és a célja egy olyan chatbot alkalmazás fejlesztése, ami az ügyfelek kérdéseire azonnal válaszol az őket érintő legfontosabbak kérdésekkel kapcsolatban.

További App

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd