Connect with us

technokrata

Őszinteségre épül az egyik legnépszerűbb új applikáció

red-social-annima-sarahah-3

App

Őszinteségre épül az egyik legnépszerűbb új applikáció

Őszinteségre épül az egyik legnépszerűbb új applikáció

Leginkább felnőtteknek szánták, úgyhogy nyilván az összes tini kedvence lett

A legújabb őrület az őszinteség. Fene sem gondolta volna, hogy még valaha divatba fog jönni, de persze csak akkor népszerű, ha az ember névtelen tud maradni a véleménye mögött.

Tehát a Sarahah (Android, iOS) egy anonim véleményalkotó/üzenetküldő alkalmazás, ami annyira nem is újdonság, hiszen a Yik Yak is nagyjából ilyen volt, csak a gyerekbetegségei miatt megbukott a dolog. Sajnos inkább az online zaklatásnak kedvezett az app, mint annak, aminek szánták, olvashatjuk a HVG-n.

A Sarahah ezzel eszemben azért már sokkal jobban ki lett találva. Itt más nem látja a rólunk íródott véleményeket, csak ha mi szeretnénk. Emellett az üzenet feladóját is tilthatjuk, blokkolhatjuk, illetve törölhetjük az általa írt üzeneteket, ha nem szeretnénk látni.

Az app rövid ismertetőjéből kiderül, hogy ennek az egésznek az lenne a célja, hogy mondjuk egy adott közösségtől mi kérjük tanácsokat, véleményt, vagy bármilyen névtelen üzenetet azért, hogy magunkkal tisztában lehessünk, illetve segítse a helyes önkép kialakulását. Ugyebár ez nagyon rizikós, mert ha ezt valaki arra használja, hogy bántsa a másikat, akkor visszafelé sülhet el a dolog, de ezért lehet törölni/blokkolni stb.

A tiniknek természetesen nagyon tetszik, hiszen akik 20-30 fős közösségben élnek nap mint nap az iskolákban, nagyon jó felület egy ilyen appnak.

Ha okosan használjuk és mások is tisztelettel bánnak az appal, akkor nagyon hasznos tud lenni, egyébként könnyen elszabadulhat a dolog.

További App

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd