Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatalmasat újított a Google Térkép!

App

Hatalmasat újított a Google Térkép!

Hatalmasat újított a Google Térkép!

Mától elérhető, hogy mely létesítmények közelíthetőek meg akadálymentesen

A Google mától Magyarországon is elérhetővé teszi azt a funkciót Térkép alkalmazásában, amelynek segítségével a felhasználók már utazásuk megtervezésénél láthatják, mely épületek, liftek, éttermek, azok, amelyek akadálymentesen megközelíthetőek. A felhasználók közreműködésével a térképen egyre több, valós idejű információ lesz elérhető az akadálymentesített létesítményekkel kapcsolatban.

picture1

Magyarországon több mint 230,000 mozgássérült él a KSH legfrissebb rendelkezésre álló adatai szerint, akik számára a mindennapi életet könnyítheti meg, ha előre tudnak tájékozódni arról, hogy úti céljuk akadálymentesen megközelíthető és használható.  A Google Térkép mától új funkcióval bővül, melynek segítségével a felhasználók olyan információkat adhatnak meg, mint hogy egy bejárat vagy lift kerekesszékkel is megközelíthető-e, van-e kifejezetten mozgáskorlátozottaknak kialakított parkoló, valamint, hogy kerekesszékkel is könnyedén elférnek-e egy étteremben. Annak érdekében, hogy a közreműködni kívánó felhasználók hitelesen tudjanak válaszolni ezekre a kérdésekre, a Google egy útmutatót is készített.

picture2

 

A funkció mától automatikusan elérhető a Google Térképen belül, amit a felhasználók az alkalmazás, azon belül a menü megnyitása után “Az Ön által hozzáadott tartalmak” gombra kattintva érhetnek el. Ezzel megjelenik a “Hiányzó információ hozzáadása” opció, amelyet “Hozzáférhetőség” szerinti rendezésre kell beállítani. Ezt követően megadhatók azok az információk a kiválasztott helyekről, amelyek segítik az érintettek tájékozódását, ezeket az alkalmazás automatikusan menti.

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés