Connect with us

technokrata

8 androidos funkció, amiről valószínűleg fogalmad sincs!

hidden-android-secret-codes-1

App

8 androidos funkció, amiről valószínűleg fogalmad sincs!

8 androidos funkció, amiről valószínűleg fogalmad sincs!

Összegyűjtöttünk pár apróságot, amely megkönnyítheti az androidos felhasználók életét

Összeszedtünk 8 apróságot, ami szebbé teheti a hétköznapjainkat, ha androidos telefonunk néha okoz 1-2 bosszúságot. Lesznek köztük olyanok amik egyértelműbbek a másiknál, de megpróbáltunk olyanokat is összeszedni, amit még mi sem ismertünk ezelőtt!

 1. Hogyan takarékoskodjunk az akkumulátorral?
  • A válasz egyszerű: Ne használjunk izgő-mozgó menő hátteret, sőt, még csak olyat se, ami színes! Egy sima fekete háttérrel sokkal tovább fog életben maradni a telefonunk, hiszen az automatikus pixel-háttérvilágítás ilyenkor megszűnik, legalábbis a legtöbb készüléken
 2. Szövegfelolvasás
  • Ha nem látunk olyan jól, vagy esetleg épp olyan körülmények között vagyunk, hogy nincs lehetőségünk sokáig olvasgatni, simán felolvastathatjuk amit csak szeretnénk, a kisegítő lehetőségeknél ezt be is állíthatjuk!
 3. Hogyan találhatjuk meg elveszett telefonunkat?
  • Szerencsére gond nélkül! A beállítások/biztonság/eszköz menüpont alatt megtalálhatjuk azt az opciót, hogy távolról behatárolhatjuk a telefonunk helyzetét, illetve akár blokkolhatjuk is azt!
 4. Létezik ám ‘vendég mód’
  • Akár a laptopunkon, itt is kreálhatunk több felhasználót és mint rendszergazda beállíthatjuk, miket engedélyezünk a másik számára, hogy ne férhessen hozzá személyes adatainkhoz.
 5. Nagyítás
  • Nem csak apró betűs részekre nagyíthatunk rá, a kisegítő lehetőségnél a gyengébben látók beállíthatják azt is, hogy egy érintéssel lehessen nagyítani, akármi is történjen a képernyőn.
 6. Hotspotot bármikor csinálhatunk
  • Lehet ez talán a legegyértelműbb mindenkinek, de azért érdemes megemlíteni, hogy mobilinternetünket bármikor megoszthatjuk, hogy rá tudjanak mások is csatlakozni, illetve akár mi is egy másik készülékkel.
 7. Irányítsuk telefonunkat fejmozdulatokkal
  • Csak annyit kell tennünk, hogy feltelepítjük az EVA Facial Mouse appot és már bólogathatunk is minden irányba, ezzel könnyen vezérelve mobilunkat, ha épp tele mindkét kezünk.
 8. Végül a rejtett játék
  • Beállítások/A telefonról – Az ‘android verziót’ ha szaporán ütögetjük, előjön az épp adott verziószámhoz tartozó titkos játék, ami általában nagyon egyszerűnek tűnik de Flappy Bird nehézségű mind!

Reméljük ezzel a pár aprósággal tudtunk segíteni, illetve kicsit megkönnyítettük az Android felhasználók életét!

További App

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd