Connect with us

technokrata

Új Q&A app egyetemistáktól

uj-qa-app-kerul-a-piacra

App

Új Q&A app egyetemistáktól

Fiatal tehetségek innovációit karolta fel az ELTE és a Jófogás

Az innováció és fejlesztés támogatását, a fiatal tehetségek felkarolását, valamint saját ötleten alapuló projektek beindítását tűzte ki célul az ELTE Innovációs Központ, amelynek Innovatív Hallgatói Ötletpályázatára bármilyen tudományterületen tanuló hallgató jelentkezhetett. Az előremutató kezdeményezéshez idén először a Jófogás is csatlakozott, különdíjjal jutalmazva azt a fejlesztőcsapatot, amely egy Z generációs szokásrendszerre szabott, Q&A mobilapplikációval nevezett a versenybe.

 

Az ELTE Innovatív Hallgatói Ötletpályázatának célja, hogy a tehetséges hallgatók elképzeléseit a társadalom számára hasznos, piacképes megoldássá formálja, a legnagyobb apróhirdetési portál pedig a megvalósításhoz nyújt gyakorlati segítséget. A tender különdíjának nyertese, File Domonkos és csapata így egy neves, külföldi szakmai konferencián vesz majd részt, valamint egy teljes körű, projektre szabott mentorprogramot is biztosítanak számukra, hogy ötletük mihamarabb helyt álljon a piacon is.

“Óriási lehetőségnek tartjuk a nyeremény minden részét. Még nagyon sok szakmai kérdésünk van, ezekben számítunk a mentorprogram szakértőinek véleményére, a konferencia lehetőségét pedig akkor szeretnénk majd kihasználni, amikor már félkész állapotban van az app, hogy az új tudás mentén tökéletesíthessük azt”

– nyilatkozta File Domonkos, a Blimpact egyik kitalálója, aki szerint az alkalmazás társadalmi szerepet tölthet be, de szociálpszichológiai szempontból is érdekes eredményeket mutathat.

A csapat egy olyan Q&A mobilappot álmodott meg, amely lehetővé teszi mások véleményének megismerését és a saját álláspont kifejezését gyorsan, pontosan, egy helyen. A Blimpact két Z generációs problémát egyszerre hidal át: elkerülhetővé teszi a fórumok, kérdezz-felelek oldalak hosszas lapozgatását, miközben közelebb hozza egymáshoz a felhasználókat, ezzel csökkentve az elszigetelődést. A visszajelzések alapján ugyanis felmérhető, hogy mely felhasználóknak azonos az érdeklődési körük, e mentén pedig már indulhat is a kapcsolatépítés. Az azonos gondolkodású usereknek például meghívót küldhetünk egy összejövetelre, és velük nagy eséllyel könnyen szót is értünk majd.

Fontosnak tartjuk, hogy olyasvalamit támogassunk, amely aktív fiatalokat segít céljaik elérésében, a fejlődést és az innovációt tartja szem előtt, és a profilunkhoz is közel áll. Ez az ötletverseny tökéletes alkalmat adott törekvésünk elindítására, amit mindenképpen tovább viszünk”

– mondta el Palocsay Géza, a Jófogás ügyvezetője.

További App

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd