Connect with us

technokrata

Új funkcióval bővült a Google Térkép

usbefore2

App

Új funkcióval bővült a Google Térkép

Új funkcióval bővült a Google Térkép

A valós idejű helyszín-megosztás már Magyarországon is elérhető

A Google a napokban új funkcióval bővítette Google Térkép szolgáltatását, amely ma már a magyar felhasználók számára is elérhetővé vált. Az újításnak köszönhetően bárki megoszthatja, azzal akivel szeretné, hogy merre jár, és az nyomon követheti az útját. Az Androidon, iOS-en és weben is elérhető bővítés valós időben küld információt a felhasználó helyzetéről.

 

A mai naptól Magyarországon is elérhető új funkciót nagyot egyszerű használni: az alkalmazáson belül a ‘Helyszín megosztása’ gombra kattintva feljön egy ablak, amelyben kiválaszthatjuk, hogy kivel szeretnénk megosztani tartózkodási helyünket. Ezután, már él is a kapcsolat a két telefon és személy között a Google Térképen belül, és élőben követhetjük ismerősünk útját. Linken is megoszthatjuk, hogy merre járunk, ami után automatikusan, valós időben frissül az a térképen. A helyszín-megosztás bármikor felfüggeszthető, illetve előre egy bizonyos időre is beállítható.

01-share_location-white
A Google Térkép legújabb bővítése számos helyzetben lehet hasznos és jelenthet akár biztonságot. Ha például úgy érezzük, hogy veszélyben vagyunk hazafele úton, valós időben megoszthatjuk útvonalunkat ismerőseinkkel, akik végigkövethetik, hogy épségben eljutunk az úti célunkig. De előnyös lehet baráti társaságok esetében is, ahol üzenet helyett, egyszerűen csak megosztjuk, hogy merre járunk, és rögtön láthatják, hogy nagyjából hány percnyire vagyunk a megbeszélt találkozóhelytől.

02-share_journey-white

További App

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd