Connect with us

Új funkcióval bővült a Google Térkép

usbefore2

App

Új funkcióval bővült a Google Térkép

Új funkcióval bővült a Google Térkép

A valós idejű helyszín-megosztás már Magyarországon is elérhető

A Google a napokban új funkcióval bővítette Google Térkép szolgáltatását, amely ma már a magyar felhasználók számára is elérhetővé vált. Az újításnak köszönhetően bárki megoszthatja, azzal akivel szeretné, hogy merre jár, és az nyomon követheti az útját. Az Androidon, iOS-en és weben is elérhető bővítés valós időben küld információt a felhasználó helyzetéről.

 

A mai naptól Magyarországon is elérhető új funkciót nagyot egyszerű használni: az alkalmazáson belül a ‘Helyszín megosztása’ gombra kattintva feljön egy ablak, amelyben kiválaszthatjuk, hogy kivel szeretnénk megosztani tartózkodási helyünket. Ezután, már él is a kapcsolat a két telefon és személy között a Google Térképen belül, és élőben követhetjük ismerősünk útját. Linken is megoszthatjuk, hogy merre járunk, ami után automatikusan, valós időben frissül az a térképen. A helyszín-megosztás bármikor felfüggeszthető, illetve előre egy bizonyos időre is beállítható.

01-share_location-white
A Google Térkép legújabb bővítése számos helyzetben lehet hasznos és jelenthet akár biztonságot. Ha például úgy érezzük, hogy veszélyben vagyunk hazafele úton, valós időben megoszthatjuk útvonalunkat ismerőseinkkel, akik végigkövethetik, hogy épségben eljutunk az úti célunkig. De előnyös lehet baráti társaságok esetében is, ahol üzenet helyett, egyszerűen csak megosztjuk, hogy merre járunk, és rögtön láthatják, hogy nagyjából hány percnyire vagyunk a megbeszélt találkozóhelytől.

02-share_journey-white

További App

Technokrata a Face-en

Tesztek

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09
jpg
epsonl386

egyéb kütyük

Teszt: Epson L386 – Tintabajnok

2016. november 21. hétfő
fujitsue5
leitz2

egyéb kütyük

Teszt: Leitz ICON – Felcímkézve

2016. október 24. hétfő
fujitsucelsiush760