Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ki kíváncsi ránk az Iwiwen, Facebookon?

Kütyük

Ki kíváncsi ránk az Iwiwen, Facebookon?

Megtudhatjuk, hogy ki nézte meg profilunkat a közösségi hálózatokon?

Némelyek számára a közösségi hálózatok adatlapjainak böngészése olyan, mintha mások életében vájkálnának. Sokan ugyanezt érzik fordítva is, ezért számos felhasználói csoport született már azért, hogy az adott site üzemeltetőitől kiköveteljék: legyen nyilvános, ki, kik nézték meg adatlapjaikat. Ez a törekvés annyira felerősödött, hogy a Facebookon már olyan alkalmazások is születtek, amik azt ígérik, előhozható vele az egyébként létező adat.

Ennek azonban ne dőljünk be: az amerikai szolgáltatás üzemeltetőinek nyilvánosan ismertetett álláspontja, hogy ilyen funkcióra nincsen szükség, és így nem is támogatják ezt a fajta felhasználói kezdeményezést (ugyanakkor ez a “húzás” mindenképpen árnyalja a helyzetet). A külső alkalmazások pedig csak kihasználják a közösségi hálózatok érzékenyebb lelkű tagjainak hiszékenységét, és ahelyett, hogy azt nyújtanák, amit ígérnek, gyakran más áll a háttérben. Például egy kis extra pénzre szeretnének szert tenni a programokat írók: a felhasználó telepít, kattint párat, majd valamilyen üzenet révén – vagy tapasztalati úton – rájön, hogy nem működik az adott alkalmazás. Eközben azonban több reklámot is megjelenítenek számára, amiből bevétele származik annak, aki a hamis programot készítette.

Iwiw profilklub-keresoNem véletlen, hogy a Facebook tavasszal már nagy irtóhadjáratot szervezett az alkalmazások között, és letiltotta a kamu programokat. Nem is az a legnagyobb probléma, hogy nem kívánt reklámok jelenhetnek meg a felhasználók számára, nyilatkozta akkor az európai részleg vezetője, Richard Allan, hanem az, hogy akár rosszindulatú tartalmak, linkek terjesztésére is felhasználók ezek az álalkalmazások.

A Facebook analógiájára az Iwiwen is létrejöttek már azok a csoportok, amelyek támogatnák egy, a felhasználói profilok megnyitását rögzítő, és az adott felhasználó számára tájékoztató program létrehozását. Azonban hiába, az Iwiw mindmáig nem járult hozzá ennek a funkciónak a létrehozására. Más a helyzet persze az olyan kisebb közösségi hálózatoknál, mint a diplomásokat egy adatbázisba szervezni hivatott KlubD, ahol már a szolgáltatás létrehozása óta lehetőség van ellenőrizni, hogy ki nézte meg profilunkat az elmúlt időszakban.

Kérdés, hogy melyik hozzáállás a jobb?



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés