Connect with us

Hirdetés

technokrata

Atomtámadástól igen, bírói végzéstől nem véd

Kütyük

Atomtámadástól igen, bírói végzéstől nem véd

Az atombiztos bunkerből is költözni kényszerül a The Pirate Bay.

Ismeretes, hogy a svéd kalózszervezet már jó ideje kénytelen viszonylag gyakran Internet-szolgáltatót váltani, a jogvédők folyamatos támadásai miatt. Tavaly ősszel írtunk utoljára a Kalóz-öbölről; akkor egy hollandiai ISP-re esett a választásuk: a CyberBunker egy, a hidegháború éveiben épített betonbunkerben szállásolta el a torrentszervereket. Az 1950-es években a NATO által létrehozott komplexum eredetileg a keletről érkező nukleáris támadás ellen készült, ám azt követően, hogy a berlini fal leomlott, az észak-atlanti szervezet nem tartott a továbbiakban igényt rá. Ekkor vásárolta meg a CyberBunker, és rendezett be benne webhosting adatközpontot.

A német (jogi) csapás ismét térdre kényszerítette a hollandokat

Azonban hiába védett az elektromágneses impulzusok (EMP) ellen is a létesítmény, a jogi támadásoknak nem tudott ellenállni. A holland szolgáltató egy németországi bírósági döntés után volt kénytelen kihúzni a TPB szervereiből a kábelt. A germán ítélet a Disney Enterprises, a Paramount Pictures, a Columbia Pictures, a Warner Bross., a Twentieth Century Fox és a Universal City Studios összehangolt keresete nyomán született meg; a jogi nyomásnak pedig a hollandok nem akartak ellenszegülni.

Ennek ellenére a thepiratebay.org webcím továbbra is elérhető, rajta keresztül pedig kereshetők a torrent állományok. Köszönhetően a svéd kalózpárt lépésének, mindössze 20 órán keresztül szakadt le az Internetről a Kalóz-öböl: a politikai szervezet vezetője, Rick Falk Vinge elárulta, hogy most ők biztosítanak sávszélességet a TPB számára. Vinge ugyanis úgy véli, hogy egy keresőmotor és egy weboldal kiszolgálása nem törvénybe ütköző tevékenység.

„A The Pirate Bay tulajdonképpen egy keresőoldal, és mint ilyen, nem felelős a keresési eredményekért. Elég most már Hollywood macska-egér játékából, eljött az idő, hogy nyíltan szembenézzünk a problémával, és kiálljunk amellett, amiben hiszünk. A Kalóz-öböl Internetről való tervezett kitiltása egyenesen politikai cenzúra, olyasmi, amit egy demokratikus beállítottságú embernek el kell utasítania. Mostantól mi vagyunk a The Pirate Bay Internet-szolgáltatója.” – állt a nagyvilág elé az európai parlamentben is delegálttal rendelkező párt döntésével.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés