Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itthon még kitart a floppy

Smart home

Itthon még kitart a floppy

Öreg róka nem vén róka – a japánok temetik, nálunk még lehet kapni.


Két hete írtunk arról, hogy a japán piac 70 százalékát kezében tartó Sony bejelentette: 2011 márciusával befejezi a floppy lemezek szigetországbeli értékesítését. Ezzel a 3,5 colos diszkek atyja saját maga tehet pontot a történet végére. Úgy tűnik, hogy a japánok hajlanak a nosztalgiára, hiszen első megjelenését követően pontosan harminc évvel később szüntetheti be a gyártást a Sony: 1981-ben debütáltak a kisebb, ellenállóbb borítást kapott lemezek.

Legalábbis a távol-keleten. A Verbatim saját adatai szerint 2009-ben 50 millió floppyt értékesítettek Európa-szerte, túlnyomórészt Kelet-Európában és a FÁK tagállamaiban. Ennek tükrében nem meglepő, hogy még 2010-ben is széles körben alkalmazzák a floppy. A PC-kben nagy számban megtalálható floppymeghajtók azt jelzik, hogy a kislemez még mindig használatos a magán- illetve az üzleti szférában, különösképpen a hatóságoknál és az iparban (pl. gépvezérlés, szintetizátorok, adóbevallás). A kereslet tehát – a folyamatos csökkenés ellenére – megmaradt.

Erre az igényre alapozva a Verbatim továbbra forgalmazza a floppy-t, amely Magyarországon ezután is megtalálható lesz egyes informatikai szaküzletekben.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés