Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hardver- és szoftvertemető: 2005-ös állapotok

Smart home

Hardver- és szoftvertemető: 2005-ös állapotok

Most ötödszörre adjuk közre a Wired magazin éves vaporware listáját, azaz ismét kiderül, hogy mely alkalmazásokat, termékeket várták leginkább tavaly, amik végül mégsem készültek el.

A vaporware, mint fogalom a 90-es években született meg, rendszerint olyan termékekre, szolgáltatásokra aggatták rá ezt a jelzőt, melyeknek világra hozatala igen nehézkesen ment, ha sikerült egyáltalán. A cégek közül egyre többen éltek a kész háttér nélküli bejelentés lehetőségével, mert van egy hatalmas előnye: tényleges produktum nélkül is felhívható a figyelem a termékre vagy szolgáltatásra. Ha ezt elég sokszor eljátsszák, akkor folyamatosan életben tartható (kis szerencsével) az érdeklődés.

A Wired magazin már kilenc éve megszavaztatja olvasóit, hogy döntsék el, mely termékekre és szolgáltatásokra illett a vaporware jelző az elmúlt évben. Nos, így történt ez idén is. Ahogy korábban, most is érkezett szavazat olyan termékekre, melyek végül nem bizonyultak vaporware-nek – ilyen például a Microsoft legújabb konzolgépe, az Xbox 360. Mert habár tényleg szűkös készletekkel tudott elindulni a játékplatform, azért mégiscsak megjelenhetett az év végén, tehát a számos voks ellenére nem minősíthető fantom terméknek.

Érkeztek aztán olyan jelölések, amelyek valóban meg nem jelent hardverről tájékoztatták a magazin szerkesztőit – ilyen volt például az oroszok által bejelentett Optimus billentyűzet -, ám a pontos megjelenésről az internetezők tájékozatlanok voltak. A klaviatúra esetében ugyanis a jogtulajdonos csak 2006-ra ígért kereskedelmi változatot; tehát még nem jogosultak a vaporware címre. Ki tudja, ha mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezték, akkor az Optimus-ról jövőre már mint részvevőről számolhatunk be.

Lássuk hát a listát!



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés